• English
  • Română
  • Magyar

Istoria noastră

Istoria Vim Spectrum

În anul 1998 a fost înfiinţată şi autorizată unitatea de producţie a medicamentelor de uz uman. În acelaşi an Vim Spectrum a dezvoltat primul medicament generic de uz uman, un antihipertensiv pentru care s-a obținut autorizația de punere pe piață.

În iulie 2002, ca urmare a dorinţei de a diversifica şi extinde gama de produse oferite, activitatea de producţie a fost transferată pe o nouă platformă, în localitatea Corunca, în imediata apropiere a municipiului Târgu Mureş. Noul amplasament a fost proiectat şi construit conform cerinţelor standardelor internaționale de Bună Practică de Fabricație (GMP – Good Manufacturing Practices), fiind implementat cu mult înainte de a deveni obligatoriu pentru toți producătorii (31.12.2003).

În ianuarie 2004 noua locaţie Vim Spectrum obţine Certificatul de Bună Practică de Fabricaţie (GMP – Good Manufacturing Practices), acordat de către Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind astfel confirmată respectarea unui standard de calitate ridicat.

În anul 2012 Vim Spectrum a inaugurat Centrul de Cercetare Clinică și Analitică, un centru modern, cu domeniul de activitate concentrat pe studii clinice în domeniul medicamentelor.

În prezent, Vim Spectrum se află într-o continuă dezvoltare, fiind îndreptat spre extinderea tehnologiei de fabricaţie şi mărirea portofoliului de produse. Deţinerea certificatului de Bună Practică de Fabricaţie (GMP – Good Manufacturing Practices) obligă compania la o preocupare permanentă pentru menţinerea și îmbunătăţirea standardelor de calitate în întreaga activitate.