• English
  • Română
  • Magyar

Medicamente OTC

Un medicament OTC (Over the Counter) este un produs medicamentos care se poate elibera fără prescripţie medicală. Aceste preparate presupun automedicaţia unor afecţiuni minore, fără implicarea medicului şi cuprind analgezice antipiretice şi antiinflamatoare, vitamine, minerale, antitusive, remedii gastrointestinale etc.

Portofoliul de medicamente fără prescripție medicală cuprinde medicamente din diverse arii terapeutice:

→   medicația sistemului cardiovascular
→   medicaţia aparatului respirator
→   medicaţia aparatului digestiv

Acest medicament ameliorează secreţia şi transportul mucusului, favorizând expectoraţia şi îmbunătăţind ventilaţia.
Este indicat ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al afecţiunilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secreţii vâscoase: bronşite acute, în timpul acutizării bronşitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronşite, astm bronşic, bronhopneumonie, bronşiectazie, sinuzite, pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

Clasa terapeutică: medicația aparatului respirator
Substanța activă: clorhidrat de ambroxol
Forma de prezentare: cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate.

Acest medicament asigură un aport suplimentar de magneziu, potasiu şi acid aspartic într-o formă eficace şi bine suportată. Ameliorează metabolismul miocardic şi scade excitabilitatea crescută a inimii. Aspavim este indicat în stări de hipomagneziemie uşoare (stări de oboseală fizică, iritabilitate neuromusculară crescută, spasme musculare), ca medicaţie adjuvantă în boala coronariană şi aritmii, precum și în profilaxia dezechilibrelor electrolitice în cazul folosirii de diuretice tiazidice sau furosemid.

Clasa terapeutică: medicația sistemului cardiovascular
Substanțe active: aspartat de potasiu şi magneziu
Forma de prezentare: cutie cu 5 blistere a câte 10 capsule.

Acest medicament este indicat în tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree, situație în care face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

Clasa terapeutică: medicația aparatului digestiv, inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive
Substanța activă: clorhidrat de loperamidă
Forma de prezentare: cutie cu 1 blister a câte 10 capsule.

Este un medicament antihistaminic cu activitate selectivă pe receptorii periferici H1. Are o acțiune antialergică puternică și prezintă  efecte minime anticolinergice şi sedative.
Este indicat tratamentul simptomatic al rinitei alergice şi al urticariei cronice idiopatice. Acţionează rapid, ameliorând într-un timp scurt simptomatologia, iar efectul este de lungă durată, ceea ce permite o singură administrare pe zi.

Clasa terapeutică: medicația aparatului respirator
Substanța activă: loratadină
Forma de prezentare: cutie cu 1 blister a câte 10 comprimate.

Este primul generic românesc pe bază de acetilcisteină.

Mucovim este indicat ca terapie secretolitică atât în afecţiunile respiratorii acute, cât și în cele cronice asociate cu o secreţie bronșică excesivă si vâscoasă, în special în cursul afecţiunilor bronşice acute (bronşită acută), în acutizările bronhopneumopatiei cronice şi în mucoviscidoză. Poate fi utilizată de asemenea, pentru fluidificarea sputei în vederea examenului microbiologic. Simplitatea tratamentului asigură complianţa pacienților.

Clasa terapeutică: medicația aparatului respirator
Substanța activă: acetilcisteină
Forma de prezentare: cutie cu 2 blistere a câte 10 capsule.

Aceste medicamente se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul, dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului!