• English
  • Română
  • Magyar

Vény nélkül kapható gyógyszereink

A vény nélkül kapható gyógyszerek olyan készítmények, amelyek bizonyos enyhébb betegségek esetén önállóan alkalmazhatóak. Közéjük tartoznak egyes lázcsillapítók és gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók, köhögés elleni szerek, vitaminok és ásványi anyagok.

Vény nélkül kapható gyógyszereink különböző terápiás területeket fednek le:

→  szív-érrendszeri betegségek
→  légzőszervi betegségek
→  emésztőrendszeri betegségek

A készítmény nyákoldó, köptető hatású gyógyszer, amely a nyák besűrűsödésével járó heveny és krónikus légúti megbetegedések kezelésére használható. Az Ambroxol 30 mg tabletta a tapadós, sűrű nyákot elfolyósítja, így az könnyebben felköhöghető.

Farmakoterápiás csoport: Köhögés elleni szerek, nyákoldók.
Hatóanyag: ambroxol-hidroklorid
Csomagolás: 2 buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

Az Aspavim kapszula hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcserefolyamatokban, az idegek, izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. A gyógyszer idült szívbetegségek és bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére, továbbá a táplálék magnézium és kálium tartalmának kiegészítésére szolgál. Bizonyos típusú húgyhajtók okozta elektrolitzavarok megelőzésére is alkalmazható.

Farmakoterápiás csoport: Ásványi anyag kiegészítők, kálium, magnézium-tartalmú szerek.
Hatóanyag: kálium-aszpartát-hemihidrát, magnézium-aszpartát-tetrahidrát
Csomagolás: 5 buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

A Loperamid Vim Spectrum 2 mg kapszula az akut hasmenés tüneti kezelésére alkalmazható. Hasmenés esetén a Loperamid Vim Spectrum 2 mg kapszula fokozza a béltónust, meggátolja a propulzív perisztaltikát és csökkenti a székletürítés gyakoriságát.

Farmakoterápiás csoport: Bélmozgást csökkentő szerek.
Hatóanyag: loperamid-hidroklorid
Csomagolás: egy buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

A Loratadin Vim Spectrum 10 mg tabletta az allergiás rhinitis és a krónikus idiopátiás urticaria tüneti kezelésére javallt. Gyorsan enyhíti az allergiás panaszokat (tüsszentés, orrfolyás, orrviszketés, szemviszketés), hatása pedig egész napon át tart. A loratadin nem rendelkezik klinikailag jelentős szedatív hatással az ajánlott dózisok mellett.

Farmakoterápiás csoport: Antihisztaminok, H1 antagonisták.
Hatóanyag: loratadin
Csomagolás: egy buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

Az első acetilcisztein alapú generikum Romániában.

Nyákoldó hatású készítmény, amely a nyák besűrűsödésével járó heveny és krónikus légúti megbetegedések kezelésére használható. A Mucovim a tapadós, sűrű nyákot elfolyósítja, így az könnyebben felköhöghető.

Farmakoterápiás csoport: Nyákoldók.
Hatóanyag: acetilcisztein
Csomagolás: 2 buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

Ezek a  gyógyszerek vény nélkül kaphatók. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!