• English
  • Română
  • Magyar

Étrend-kiegészítők

Étrend-kiegészítő: a hagyományos étrend kiegészítését szolgáló olyan élelmiszer, amely koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan; adagolt vagy adagolható formában kerül forgalomba (például kapszula, pasztilla, tabletta, port tartalmazó tasak, adagolható por, ampulla, csepegtetős üveg vagy más hasonló por-, illetve folyadékforma, amely alkalmas kis mennyiség adagolására (A Közegészségügyi Minisztérium 1069/2007 számú rendelete szerint).

A Vim Spectrum számos étrend-kiegészítővel rendelkezik:

Beauty VIM olyan hatóanyagok kombinációja, melynek szerepe van a haj, a köröm és a bőr védelmében, B-vitamin komplexen alapul, amely elengedhetetlen ezek egészségére nézve.

A biotin és a cink hozzájárul a haj normál állapotának fenntartásához. A cink hozzájárul a köröm normál állapotának fenntartásához. Az A- és B2-vitaminok, valamint a biotin, nikotinamid és a cink hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. Az E-, C- és B2-vitaminok, valamint a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A cisztin esszenciális alkotóeleme a keratinnak, amely a haj és a köröm szerkezetének alapvető összetevője.

A Borágó olaj, telítetlen zsírsavakban gazdag olaj, amelyet az öregedés gátló készítményekben használnak a bőr szerkezetének és aspektusának javítására, valamint rugalmasságának és tónusának növelésére. A Borágó olaj összetételében levő zsírsavak hatékonyak a köröm és a haj ápolásában.

Tartalom:
230 mg Halolaj (41,4 mg EPA, 27,6 mg DHA)
60 mg Borágó olaj (12 mg gamma linolénsav)
50 mg L-cisztin
80 mg aszkorbinsav (100 % NRV*)
6,7 mg vas (47,8 % NRV*)
16 mg nikotinamid (100 % NRV*)
5 mg cink (50 % NRV*)
6,03 mg E-vitamin (50,2 % NRV*)
6 mg pantoténsav (100 % NRV*)
3 mg magnézium (0,8 % NRV*)
2,5 µg B12-vitamin (100 % NRV*)
1,4 mg B6– vitamin (100 % NRV*)
1,4 mg B2– vitamin (100 % NRV*)
1,1 mg B1-vitamin (100 % NRV*)
200 µg fólsav (100 % NRV*)
50 µg biotin (100 % NRV*)
* % NRV – az ajánlott napi bevitel %-os értéke
Adagolás:
Felnőttek: 1-2 kapszula/nap. A kapszulákat egészben kell lenyelni, megfelelő mennyiségű vízzel.
Csomagolás: 2 buborékcsomagolás x 15 lágyzselatin kapszulát tartalmazó doboz.

A Bio-Szelénium és Cink használata több megbetegedés esetén ajánlott, mint kiegészítő kezelés, mivel a legfontosabb antioxidáns tápanyagok optimális kombinációja.
A szelénium és a cink fontos szerepet játszanak a sejtek oxidatív stressztől való megvédésében, az immunrendszer normális működésében, valamint a haj és körmök egészségének megőrzésében.
A cink szerepet játszik az egészséges bőr, jó látás és a normális sejtosztódás megőrzésében. Részt vesz a szénhidrátok, makrotápanyagok, zsírsavak, A-vitamin anyagcseréjében és a fehérjeszintézisben. Elősegíti a termékenységet és a tesztoszteron normális vérszintjének fenntartását.
A szelénium szerepet játszik a spermatogenézisben és a pajzsmirigy normális működésében.

1 kapszula aktív összetevői:
100 μg Szelénium (181,8% JNB*)
20 mg Cink (200,0% JNB*)
800 μg A vitamin (100,0% JNB*)
120 mg C vitamin (150,0% JNB*)
30 mg E vitamin (250,0% JNB*)
* % JNB – az ajánlott napi bevitel %-os értéke
Adagolás: naponta 1 kapszula, étkezés után.
Csomagolás: 3 buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

A C-vitamin egy létfontosságú, vízben oldódó vitamin, amely hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez, csökkentve a fáradtságérzetet is. Része a szervezet energia-metabolizmusának. Hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez és a szellemi egészség megőrzéséhez.

Tartalom: 180 mg aszkorbinsav, ami megfelel az ajánlott napi bevitel (JNB)  225%-ának
Adagolás: napi 1 tabletta. A tablettát rágni vagy hagyni lassan kioldódni a szájüregben.
Csomagolás: 2 buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

A C-vitamin segít fenntartani  az immunrendszer normális működését fizikai terhelés során és azt követően. Csökkenti a fáradtságérzetet és kimerültséget. Részt vesz a kollagéntermelésben, amely szükséges az erek, csontok, szalagok, bőr, íny és fogak működéséhez. Hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez és a mentális egészség fenntartásához. Védi a sejteket az oxidatív stressztől. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

Tartalom: 500 mg aszkorbinsav, ami megfelel az ajánlott napi bevitel (JNB)  625%-ának
Adagolás: napi 1 tabletta. A tablettát egészben kell lenyelni, egy pohár vízzel.
Csomagolás: 5 buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

A Kalcium és D3-vitamin egy optimális kombináció, amely biztosítja a szervezet számára szükséges kalcium és D3-vitamin mennyiséget.
A szervezetben található kalcium több mint 99%-a a csontokban és a fogakban található. Nélkülözhetetlen a szervezet számára.
A D3-vitamin részt vesz a kalcium és foszfor homeosztázisában, elősegítve bélből történő felszívódásukat, csontokból való mozgósításukat  és vesén keresztül történő kiürülésüket.

Tartalom:
500 mg kalcium (az ajánlott napi bevitel 62,5%-a)
5 µg (200 UI) D3-vitamin (az ajánlott napi bevitel 100%-a)
Adagolás: 1 rágótabletta naponta, étkezés után.
Csomagolás: 2 buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

A magnézium és B6-vitamin hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez, valamint a szellemi egészség fenntartásához. Szerepet játszik az energiaháztartásban, csökkenti a fáradtságérzetet és kimerültséget.

A magnézium szükséges az izomrendszer normális működéséhez, a csontok és fogak egészségének fenntartásához. Részt vesz a fehérjeszintézisben és sejtosztódásban. Ugyanakkor hozzájárul a szervezet normális elektrolit-egyensúlyának fenntartásához.

A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez. Részt vesz a vörösvértestek képzésében, valamint a fehérje-, glikogén- és homocisztein-anyagcserében. Hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához és a normális ciszteinszintézishez.

Tartalom:
48 mg magnézium (magnézium-laktát-dihidrát formájában) – az ajánlott napi bevitel 12,8% -a
5 mg B6-vitamin – az ajánlott napi bevitel 357%-a
Adagolás: 1-2 tabletta naponta kétszer. A tablettát egészben kell lenyelni, egy pohár vízzel.
Csomagolás: 5 buborékcsomagolás x 10 tablettát tartalmazó doboz.

A B-vitaminok, C-vitamin, niacin és biotin hozzájárulnak az idegrendszer normális működéséhez és a szellemi egészség megőrzéséhez. A B6-, B12– és C-vitamin szerepet tölt be az immunrendszer normális működésében és e vitaminok a niacinnal, valamint a pantoténsavval együtt részt vesznek a szervezet energia-metabolizmusában, csökkentik a fáradtságérzetet. A B2-, C- és E-vitamin fontos szerepet játszanak a sejtek oxidatív stressztől való megvédésében.
Az A-vitamin segíti a látást.  A B2-vitaminnal, niacinnal és biotinnal együtt szerepet játszik a bőr és nyálkahártyák egészségének megőrzésében.
A B12-vitamin a folsavval együtt szerepet tölt be a vörösvérsejtek normális növekedésében, a hemoglobin termelődésében és a sejtosztódásban, míg a K-vitamin fontos szerepet játszik a véralvadásban. A folsav magzatvédő hatású, csökkenti a velőcsőzáródási rendellenességek kockázatát.
A C-vitamin hozzájárul a bőrben, vérerekben, fogínyben, fogakban, ízületekben és csontokban található kollagén képződéséhez.
A D3-vitamin szerepet játszik a vér normális kalciumszintjének megőrzésében, elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását, védi a csontok és a fogak épségét.

1 kapszula mindegyik vitaminból tartalmazza az ajánlott napi bevitelt:
800 μg A-vitamin
5 μg D3-vitamin
12 mg E-vitamin
75 μg K1-vitamin
1.1 mg B1-vitamin
1.4 mg B2-vitamin
1.4 mg B6-vitamin
2.5 μg B12-vitamin
80 mg C-vitamin
6 mg pantoténsav
200 μg fólsav
50 μg biotin
16 mg niacin
Adagolás: 1 kapszula naponta, étkezés után.
Csomagolás: 3 buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

Az omega-3 zsírsavak olyan alapvető savaknak tekintendők, amelyek az ember egészségéhez szükségesek, de amelyeket a szervezet természetes módon nem állítja elő: táplálék útján lehet hozzájutni. Omega-3 zsírsavak megtalálhatók bizonyos halakban.
Az Omega 3 forte többszörösen telítetlen zsírsavai: DHA (dokozahexaénsav) és EPA (eikozapenténsav) hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez. A DHA segít fenntartani a normális agyműködést és a normális látást.
Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

1 kapszula aktív összetevői:
Halolaj 1000 mg (EPA 180 mg, DHA 120 mg)
E-vitamin 13,4 mg (111,6% NRV*)
* % NRV – az ajánlott napi bevitel %-os értéke
Adagolás:
Felnőttek: 1-2 kapszula/nap, étkezések közben. A kapszulákat egészben kell lenyelni, megfelelő mennyiségű folyadékkal.
Csomagolás: 6 buborékcsomagolás x 10 lágyzselatin kapszulát tartalmazó doboz.

A Vitamin komplex és vas  jól kiegyensúlyozott összetétellel rendelkező étrend-kiegészítő. A vas, a folsav és a B12-vitamin hozzájárulnak a vörösvérsejtek normális növekedéséhez és a hemoglobin termeléséhez.
A vas fontos szerepet játszik az szervezetben történő oxigénszállításban. A vas-fumarát gyorsan szívódik fel a tápcsatornából.
A C-vitamin fokozza a vasfelszívódás hatékonyságát.
A B2-vitamin hozzájárul a vas normális metabolizmusához, segít az egészséges bőr, a jó látás megőrzésében és védi a sejteket az oxidatív stressztől.
A vas, B-vitaminok és C-vitamin csökkentik a fáradtságérzetet és fontos szerepet játszanak az immunrendszer normális működésében.
A B2-, B6– és B12-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer normális működéséhez és részt vesznek a szervezet energia-metabolizmusában.

Tartalom:
700 µg A-vitamin
1,6 mg B2-vitamin
2 mg B6-vitamin
2 µg B12-vitamin
60 mg C-vitamin
300 µg folsav
12 mg vas
Adagolás: 1-2 kapszula naponta, félórával étkezés előtt vagy 3-4 órával étkezés után.
Csomagolás: 3 buborékcsomagolás x 10 kapszulát tartalmazó doboz.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.